Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز لرزه نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران گفت: مدعیان پیش بینی زلزله؛ ادعای شان را مکتوب و به صورت علمی بیان کنند. ۰۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۱ اقتصادی راه و مسکن نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی مرادی در حاشیه نشست تخصصی بررسی زلزله های اخیر کشور با بیان اینکه این امر به جان انسانها بستگی دارد افزود: اگر کسی به این دانش رسیده باید آن را منتشر کند زیرا کسی که می گوید اگر دانش پیش بینی را منتشر کنم دیگران استفاده یا سوء استفاده می کنند مثل این است که فردی واکسن یک بیماری را کشف کند و برای خود نگه دارد و به دنیا اعلام نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: کسی می گوید زلزله 5 ریشتری می آید اما زلزله 3 ریشتری که می آید می گوید پیش بینی کردم این صحیح نیست زیرا هزار تا زلزله 3 ریشتری توان یک زلزله 5 ریشتری را دارد.

وی با بیان اینکه سالی بالای 10 هزار زمین لرزه در ایران و در یک هفته 27 زلزله بالای 3 ریشتر در کشور داریم گفت: در هر نقطه از ایران دست بگذارید و بگویید زلزله 4 و 5 ریشتری می آید زلزله کوچک تر به احتمال قوی رخ خواهد داد از این رو کسی می تواند ادعا کند که زلزله را پیش بینی می کنم که زلزله های پیش بینی نکرده را هم بگوید و ثانیا باید دید ادعای وی در آن بازه زمانی و از نظر بزرگی زلزله درست بوده یا خیر.

مرادی درباره استفاده مدعیان پیش بینی زلزله از فضای مجازی گفت: کسانی که به دانش دست پیدا نمی کنند ممکن است در پی انواع روش های توجیهی باشند زیرا دانش بشری در پیش بینی زلزله به جایی نرسیده است. در دیگر جای دنیا هم ادعاهای پیش بینی زلزله وجود دارد که به جایی نرسیده است.

وی همچنین گفت: اگر اطلاعات پایش های گسل ها به طور مناسب جمع آوری شود می تواند در شناسایی نقاط فعال و غیرفعال از نظر لرزه ای کمک کند ضمن اینکه این اطلاعات برای تعیین مناطق پرخطر و کم خطر استفاده می شود و اینکه خطر لرزه ای به چه میزان است و یا اینکه با چه سرعتی و با چه شتابی پس از یک دوره منطقه ای به لرزش درآید.

مرادی گفت: اگر این اطلاعات موجود باشد در تهیه و تدوین کدهای آیین نامه کمک خواهد کرد و اینکه مناطق مختلف ممکن است چه شتاب هایی را در رخداد زلزله تحمل خواهند کرد که اگر به این آیین نامه عمل شود امیدواریم پس از رخداد یک زلزله تلفات جانی نداشته باشیم ممکن است خسارات مادی رخ دهد اما اگر کدها و آیین نامه ها به درستی انجام شوند نباید تلفات جانی داشته باشیم.

رئیس مرکز لرزه نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با بیان اینکه پیش بینی زلزله امکان پذیر نیست، افزود: باتوجه به رصدهایی که داریم زمانی که منطقه ای از نظر لرزه ای فعال شود به مسئولان ذی ربط اطلاع رسانی می کنیم بسیاری از این ها ممکن است به زمین لرزه بزرگی ختم نشود اما این پایش در راستای پیش آگاهی است.

مرادی گفت: در 10 سال اخیر اگر بررسی کنیم این میزان زلزله و پس لرزه سابقه ندارد اما زمانی که از 40 تا 50 سال قبل را بررسی می کنیم می بینیم دو سال پشت سرهم زلزله بالای 7 ریشتر داشتیم در 4 تا 5 سال، 20 زمین لرزه 5 و 6 ریشتر و بالاتر داشتیم لذا باید آماده باشیم اما نباید بترسیم.

وی افزود: اگر واقعا کدهایی که دانشمندان ما با استفاده از سابقه لرزه خیزی و اطلاعات گسل ها پیشنهاد کرده اند رعایت شود تلفات جانی نباید داشته باشیم.

مرادی با بیان اینکه سال هایی هم بوده که تعداد زمین لرزه ها از میزان کنونی بیشتر بود، گفت: حساسیت امروز مردم به زلزله به علت شبکه های مجازی و دسترسی به اینترنت است قبلا ممکن بود زلزله ای در نقطه ای از کشور بیاید و دیگران مطلع نشوند و فقط از زلزله ای بزرگ آگاهی یابند راجع به پس لرزه ها حساسیتی نشان ندهند.

وی افزود: 800 تا 900 زمین لرزه در ماه داشتیم که در یک ماه اخیر 3200 زمین لرزه در سایت ما ثبت شد که مردم حساسیت نشان می دهند اما باید بدانیم که جدا از بحث اطلاع رسانی اینترنتی و مجازی، در پی زلزله بزرگ، پس لرزه های زیادی هم خواهیم داشت.
مرادی گفت: گسل های تهران همیشه فعال بودند که این نبود موجب ترس ما شود بلکه باید بدانیم چگونه با این خطر مقابله کنیم ضمن اینکه میان محققان درباره دوره بازگشت زلزله اختلاف نظر وجود دارد.

وی افزود: همه این گسل ها مستعد زلزله بزرگ هستند اما این طور نسیت که به کل تهران آسیب بزنند توان آسیب زلزله ناشی از این گسل ها زیاد است اما می توانیم با آمادگی و انجام کارهای پیشگیرانه از این حادثه بگذریم.

مرادی گفت: بررسی ها نشان می دهد در همه ساعات شبانه روز، زلزله بزرگ داشتیم چه در صبح، نیمه شب و غروب، اما زلزله های شب بیشتر برای مردم ترسناک است.

انتهای پیام/

R1010113/P1010113/S7,81/CT12 واژه های کاربردی مرتبط زلزله

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۴۷۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود

مرکز ملی مغز به عنوان یک مرکز پژوهشی، آموزشی، درمانی، توانبخشی، ترجمان دانش و تولید فناوری‌های نوین در زمینه اختلالات عصبی و سلامت مغز به صورت کنسرسیومی از دانشگاه‌ها و کادر علمی و آموزشی مرتبط با مطالعات بالینی و پایه مغز و اعصاب و حوزه‌های مرتبط در دانشگاه‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ایجاد و فعالیت خواهد داشت.

ماهیت اصلی مرکز ملی مغز، عملی کردن دیدگاه همکاری‌های علمی و تحقیقات بین‌رشته‌ای و نزدیک کردن فضای علوم پایه و بالینی است. این مرکز به عنوان یک واحد مستقل با تمامی دانشگاه‌ها و مراکز علمی همکاری‌های علمی و فناورانه خواهد داشت و برای قسمت درمان با بیمارستان چندتخصصی متعلق به دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر در تعامل خواهد بود.

مراحل اجرایی ایجاد مرکز ملی مغز هم اکنون با ۳۰ درصد پیشرفت عمرانی طرح و تشکیل هسته‌های تخصصی با حضور متخصصان بین‌رشته ای، تفاهم همکاری با شرکت‌های فعال درحوزه نوروتکنولوژی و مراکز علمی از جمله آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و همکاری با انجمن جهانی آلزایمر و شروع اجرای پروژه پیشگیری از افت عملکرد‌های شناختی سالمندان در ایران دردست اقدام است.

همزمان با اجرای این برنامه، دو فراخوان در حوزه توسعه نوروتکنولوژی برگزار و کتاب کار «ذهن فعال» در سالمندی نیز انتشار یافته است و تلاش‌هایی نیز برای همکاری در برگزاری مدرسه علوم اعصاب اجتماعی، تدوین پروپوزال بانک داده جامع عصبی ایرانیان در مرحله ثبت، تاسیس آزمایشگاه فوتوبایوماجولیشن و درد نیز انجام شده است.

در راستای اجرای این طرح ملی شماری از پزشکان پژوهشگر جذب و همکاری با اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و فنی نیز انجام شده و ۲۰ پروژه تحقیقات کاربردی درحوزه‌های اولویت دار، فعالیت کمیته عصب روانپزشکی دستیاران روانپزشکی و تدوین برنامه کمیته دستیاری نورولوژی، راه‌اندازی پروژه نوراکس در قالب دوره‌های تربیت پژوهشگر و فناور و همچنین راه‌اندازی وب سایت و شبکه‌های اجتماعی مرکز از دیگر اقدامات در راستای ایجاد مرکز ملی مغز نیز صورت گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • ورود سامانه‌ای ناپایدار به جو استان کرمانشاه
  • دانشگاه بین‌المللی چابهار و موسسه جغرافیای دانشگاه تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
  • ادامه اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا؛ بازداشت ۲۵ نفر در دانشگاه ویرجینیا
  • کرمانشاه از فردا دوباره بارانی می‌شود
  • انجام ۶۰ نظر سنجی در موسسه افکارسنجی ملت
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • واکنش معاون رئیسی به پذیرش دانشگاهیان آمریکایی
  • پیش‌ بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری
  • پیش‌بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری | شهر هوشمند چگونه شهری است؟